יום שלישי, 23 אפריל 2019

אוזן המן שהתחפשה

 

 

לכבוד חג הפורים, שף קונדיטור ארז עמוס, מנהל מגמת קונדיטוריה במכללת רימונים, השייכת לרשת מלונות רימונים, החליט לקחת את אוזן המן הוותיקה, האהובה והמוכרת ו"לחפש" אותה וכך קיבלנו אזני המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם מקרונים ודובדבני אמרנה.

 

 

פורים שמח וטעים!!!!

 

אוזני המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם מקרונים ודובדבני אמרנה /  שף קונדיטור ארז עמוס

 

לבצק לינזר:

750 גרם קמח

500 גרם חמאה

20 גרם א. אפיה

100 גרם אבקת סוכר

2 ביצים

60 גרם סוכר וניל

100 גרם שקדים טחונים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד חמאה + סוכר+ סוכר וניל
  2. מוסיפים ביצים ובוחשים
  3. מוסיפים קמח+ אבקת אפיה+ שקדים טחונים
  4. לישה קצרה.
  5. לעטוף בניילון ולקרר

 

מלית מקרונים ואמרנה:

330 קמח שקדים

330 אבקת סוכר

110 חלבון

200 גרם דובדבני אמרנה קצוצים

 

אופן ההכנה:

ללוש את קמח השקדים+ א. הסוכר + החלבון עד לאיחוד מלא

להוסיף את דובדבני האמרנה

 

אופן הכנת אוזני המן:

לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי

להניח מלית מקרונים באמצע ולסגור משלוש פינות ולהדק

לאפות ב180 מעלות כ-15 דקות

לצנן ולפזר אבקת סוכר מעל

  • ניתן לעטר בשקדים מקורמלים
הדפס
תגובות פייסבוק

תגובות