יום חמישי, 20 ספטמבר 2018

באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה?

באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה?

הזנים "דזירה", "רודיאו" ו"רוזנה" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון

חג החנוכה הוא חגם של תפוחי האדמה מסיבה כפולה: במהלך החג עולה צריכת תפוחי האדמה לצורך הכנת הלביבות ובתקופה זו של השנה מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של עונת החורף לשווקים.

הזנים המתאימים לטיגון סופגים פחות שמן בזמן הטיגון, זאת בזכות אחוז החומר היבש הגבוה יחסית.

תפוחי אדמה מזנים אלו שומרים על המרקם הטבעי שלהם בזמן הטיגון ולא הופכים ל"בוציים" או קמחיים.

בנוסף לכך, תפוחי האדמה המיועדים לטיגון מקבלים גוון זהבהב יפה וזאת לעומת זנים אחרים, המיועדים לבישול או לאפייה, שמקבלים גוון חום בטיגון.

הסיבה לכך היא אחוז סוכר נמוך יותר בתפוחי האדמה לטיגון.

הם אוגרים פחות סוכר ומאוחסנים בטמפרטורה שמונעת היווצרות סוכר נוסף.

המצאות סוכר בחומר היא הגורמת להיווצרות צבע חום בטיגון.

זני תפוחי האדמה המתאימים לטיגון ולהכנת צ'יפס נארזים באריזה אדומה על מנת להקל על הזיהוי על ידי הצרכן.

זנים המתאימים לאפייה ולמילוי נארזים באריזה צהובה ואילו זנים המתאימים לבישול ולמרק נארזים באריזה ירוקה.

פרוט על זני תפוחי האדמה באתר "דוד משה": www.dodmoshe.co.il

לקראת החג ממליצים ב"דוד משה" על מתכונים להכנת לביבות, סופגניות ועוד מטעמים על בסיס תפוחי אדמה:

לביבות

מצרכים

600 גרם פירה מתפוחי אדמה למילוי ואפיה

125 גרם גבינה צהובה

2 כפות קמח

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

פלפל אנגלי

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

בקערה לערבב פירה וגבינה.

להוסיף את הביצה והתבלינים ולאחד.
במחבת טפלון לחמם שמן זית.

לשים במחבת כף מהעיסה ולשטח בעזרת מזלג ע"מ לייצור לביבה.

לטגן על להבה בינונית משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
להגיש חם

סופגניות תפוחי אדמה

מצרכים

4 כוסות קמח

3 כפיות אבקת אפיה

2 כפיות מלח

חצי כפית פלפל אנגלי

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

2 ביצים גדולות

רבע כוס סוכר

רבע כוס מרגרינה מומסת

1 כוס פירה לא מתובל

1 כף קליפת לימון מגורדת

שליש כוס חלב

שמן לטיגון

אבקת סוכר או סוכר וקינמון לקישוט
אופן ההכנה

לנפות יחד קמח, אבקת אפיה, מלח, פלפל אנגלי וסודה לשתיה.
להקציף את הביצים עם הסוכר והמרגרינה.

להוסיף את הפירה ואת קליפת הלימון.

להוסיף לסירוגין את תערובת הקמח והחלב עד לקבלת בצק.
לשטח את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2/3 ס"מ.

לייצור עיגולים בעזרת כוס.
לחמם שמן בסיר עמוק (אפשר גם סיר טיגון עמוק חשמלי) ולטגן את הסופגניות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. להוציא לנייר סופג .

לגלגל באבקת סוכר או בתערובת של סוכר וקינמון.

תפוחי אדמה דארפין

מצרכים ל-4 מנות

5-6 תפוחי אדמה

קמצוץ פלפל אנגלי

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה

לחתוך את תפוחי האדמה למקלות קטנים בעובי של 2 מ"מ (כמו גפרורים).

אין לשטוף את תפוחי האדמה על מנת לשמר את העמילן.

להוסיף מלח, פלפל ופלפל אנגלי.

לערבב עם קצות האצבעות.
לחמם שמן במחבת טפלון.

כאשר השמן חם להוסיף את תפוחי האדמה ולשטח בעזרת כף טיגון. לטגן עד לקבלת צבע שחום ולהפוך בזהירות.

לטגן על הצד השני משך עוד כמה דקות.

להוציא לנייר סופג, לחתוך ולהגיש חם.

קרוקטים

מצרכים

2/3 כוס שמן

2 כוסות קמח

3 כוסות חלב

4 תפו"א דוד משה למילוי ואפיה

1 ביצה

רבע כפית פלפל אנגלי

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה

להכין פירה מתפוחי האדמה.
בסיר, לחמם את השמן ולהוסיף את הקמח.

לערבב היטב על מנת שלא ייוצרו גושים.

להוסיף חלב עד שהתערובת חלקה.

להוריד מהאש ולהוסיף את הפירה ואת התבלינים.

לקרר לטמפרטורת החדר.
יוצרים מהתערובת גלילים וטובלים בביצה טרופה ואחר כך בפירורי הלחם.

מטגנים בשמן עד להזהבה.

תפוחי אדמה ביירון

מצרכים

1 ק"ג תפו"א דוד משה לאפיה

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

גביע שמנת חמוצה

50 גרם חמאה

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה

לאפות את תפוחי האדמה בתנור חם – 200° – משך כ-40 דקות או עד אשר הם רכים.

לקלף את תפוחי האדמה ולשים בקערה.

למעוך ולהוסיף את התבלינים, רבע מהגבינה הצהובה, ו-50 גרם חמאה.
את השמנת יש לערבב עם שארית הגבינה הצהובה ולשמור בצד.
במחבת ברזל לחמם שמן עם 25 גרם חמאה.

כאשר חם להוסיף את תערובת תפוחי האדמה ולטגן על אש גבוהה עד לקבלת גוון זהוב.

להפוך, לטגן על הצד השני משך 2 דקות, לפזר את תערובת השמנת והגבינה הצהובה מלמעלה ולהכניס לתנור במצב "גריל" עד שהגבינה נמסה.

קשיות הודיות

מצרכים למנה

2 תפוחי אדמה דוד משה לטיגון ולצ'יפס

חצי כפית מלח

3/4 כפית כרוויה(קימל) טחון

קמצוץ פפריקה חריפה (לפי הטעם(

אופן ההכנה

לערבב יחד את התבלינים.
לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לגודל של גפרורים.

לשטוף וליבש.

לטגן בשמן חם עד שמשחים(3-5 דקות). להוציא על נייר סופג ולפזר מעל את תערובת התבלינים.
מעולה עם בירה קרה!

תפוחי אדמה ריסולי

מצרכים

5 תפוחי אדמה דוד משה לטיגון ולצ'פס

שמן לטיגון (רצוי זית(

אופן ההכנה

קולפים את תפוחי האדמה ובעזרת כף פריזאית יוצרים כדורים.

שמים את הכדורים בסיר עם מי ברז קרים.

מוסיפים לסיר כפית מלח ומביאים לרתיחה.

מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים בעזרת מגבת.

מחממים במחבת בשמן ומוסיפים את כדורי תפוחי אדמה.

מטגנים עד לקבלת צבע זהוב.

מורידים מהאש, מסלקים את השמן העודף ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שכל החמאה נמסה.

מוציאים לכלי הגשה וממליחים.

תפיחיות תפוחי אדמה

מצרכים

250 גרם תפוחי אדמה דוד משה לאפיה ומילוי קלופים חתוכים לקוביות

רבע כוס תפוחי אדמה מגוררת

3/4 כוס קמח

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

חצי כוס חלב

שמן לטיגון

אופן ההכנה

לבשל את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עם קצת מלח עד שיתרכו. לסנן, להחזיר לסיר ולמעוך.

לערבב את המחית עם תפוחי האדמה המגורדים, הקמח, אבקת האפיה, המלח והחלב.
במחבת כבדה לחמם מעט שמן, לשים כף מהעיסה ולשטח עם גב הכף כך שנוצרת יחידה בקוטר 5 ס"מ ועובי של 5 מ"מ.

לטגן כ-3 דקות עד שהצד התחתון מזהיב וטופח מעט.

הדפס
תגובות פייסבוק

תגובות