יום רביעי, 19 דצמבר 2018

סופגניות לחנוכה – מתוך "פרווה" בהוצאת אורנית

סופגניות לחנוכה – מתוך "פרווה" בהוצאת אורנית

מתכונים להכנת ספינג' – סופגניות מרוקאיות, צ'ורוס – סופגניות מכסיקניות

וסופגניות קלאסיות ללא מרכיבים חלביים מתוך הספר "פרווה"

"פרווה" הוא ספר מתכונים חדש של הוצאת אורנית שכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא בשר או חלב.

הספר מתאים לשומרי כשרות וכן למי שמארחים מעת לעת אנשים שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב ורוצים להתחשב בהם ולאפשר להם להנות מהכיבוד עם שאר האורחים.

המתכונים נאספו במשך שנים על ידי מירי ליבוביץ' שרוסטר ששמה דגש על בחירת מרכיבים איכותיים, בלי להתפשר על תחליפים שפוגעים בטעם.

לקראת חג החנוכה, מצ"ב מתכונים להכנת סופגניות מתוך הספר "פרווה":

ספינג' – סופגניות מרוקאיות

כמות ל – 35 ספינג'

1 ק"ג קמח, 50 גרם שמרים (שקית שמרית) 4 כוסות מים פושרים, 1 כפית שטוחה מלח,

שמן קנולה לטיגון עמוק.

להגשה: קערית סוכר.

אופן הכנה:

מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח והשמרים עם 2 כוסות מים פושרים.

מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מים.

מוסיפים את המלח ומערבלים כ – 10 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים.

מקציפים שוב, ומתפיחים שעה נוספת.

בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.

מרטיבים את הידיים במים, לוקחים גוש בצק רך, עושים בו חור במרכז כמו בייגלה, ומכניסים לשמן החם.

מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

מוציאים למסננת על נייר סופג, עד גמר טיגון כל הסופגניות.

מגישים חם, טובלים בקערית הסוכר, ונהנים מכל ביס.

לצד כוס תה עם נענע, כמובן.

הסופגניה הקלאסית

הסופגניה הקלאסית, גבוהה ואורירית, בהשחמה זהובה, עם פס לבן באמצע, במלית המסורתית הכי מוצלחת – ריבה אדומה חמצמצה ומשובחת, מפודרת אבקת סוכר, ממש מעוררת התפעלות, להיט שמחת חג החנוכה.

לבצק:

1 ק"ג קמח, ½ כוס סוכר, 50 גר' שמרים (1 שקית שמרית) 1 כף שטוחה מלח, 1 ביצה,

4 חלמונים, 3 כפות שמן קנולה, ½ 1 כוסות מים פושרים, 1 כף ברנדי, 1 כפית תמצית וניל אמיתי, גרדת לימון דקה.

שמן קנולה לטיגון עמוק.

למילוי: ריבת תות/ פטל/ פירות יער איכותית.

לקישוט: אבקת סוכר.

מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי, וגרדת הלימון, במהירות נמוכה 3 דקות.

מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

מחלקים את הבצק ל – 30 חתיכות אחידות, ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ.

מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם

ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים כ- 3 שעות

במקום חמים, עד להכפלת הנפח.

בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו.

כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון.

בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח, ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון.

מטגנים 4 סופגניות כל פעם, כ- 2 דקות, והופכים לצד שני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע. מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים כמה דקות.

ממלאים שק זילוף עם פייה דקה, בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.

זורים מעל אבקת סוכר, דרך מסננת דקה, ומגישים חם, חג שמח!

צ'ורוס – סופגניות מקסיקניות

טעמתי אותן לראשונה בסאן דייגו, איש עם שפם וסומבררו, הכין אותן מול עיני העוברים ושבים בדוכן צבעוני ומקושט על גלגלים.

סופגניות ארוכות ודקות מצופות סוכר, חמות ישר מהטיגון, קריספיות ונימוחות בפה, עם טעם של עוד.

עכשיו גם אצלנו בבית.

לכ – 30 יחידות

100 גר' מרגרינה בטעם חמאה, 1 כוס מים, ½ כפית מלח, ¼ 1 קמח, 3 ביצים, 1 כוס סוכר, שמן קנולה לטיגון.

בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה.

מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש, ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.

מצננים מעט, ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.

מערבלים במיקסר ידני ומבליעים בבצק עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר ½ 1 ס"מ.

מזלפים לשמן החם רצועות באורך 15 ס"מ, חותכים את הרצועה במספריים, מטגנים

כמה רצועות יחד עד להזהבה, מכל הצדדים. מוציאים על נייר סופג. עד גמר הטיגון.

זורים את הסוכר על שקית ניילון לכל אורכה, מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר ומגישים מייד.

הדפס
תגובות פייסבוק

תגובות