לאמץ משפחה / נינה בסן
בהוצאת "אופיר ביכורים" –
בית ההוצאה לאור המוביל בישראל ליוצרים בראשית דרכם.
זהו סיפור על גורת פקינז נחושה ואמיצה, שכנגד כל הסיכויים הצליחה לממש את הפתגם :
"אם אין אני לי – מי לי? ויצרה עבור עצמה מציאות חיים אחרת.
"לאמץ משפחה" מסופר מנקודת מבטה של גורת פקינז לבנה, עוד מרגע היותה בבטן אמה, עבור להיוולדה, ושונותה מאחיה הגורים השחורים. כשכל אחיה מאומצים ע"י משפחות והיא נותרת לבדה, הגורה מחליטה ליטול גורלה בידיה ולבחור לעצמה משפחה. בחנות בה היא שוהה היא בוחנת טיפוסים שונים,עד שיום אחד היא מבחינה בגברת שאל "….כלבים לא ממש מתחברת"., ומחליטה לבחור בה כמאמצת. תוך הפעלת כוח גדול היא מזנקת ישר אל תוך ידיה של הגברת הנבחרת, ואחרי התלבטות מחליטה הגברת לאמץ את הגורה אל משפחתה, וגואלת את הגורה מבדידותה.
הנחישות של גורת הפקינז שלא להסכין עם כל מצב נתון – משדרת אופטימיות ורוח ספורטיבית, ומעידה שניתן לקחת הגורל בידיים, להתאמץ שבעתיים ולא להמתין לכך שמישהו אחר יעשה את "העבודה" .
זהו ספר הביכורים של נינה בסן , עורכת דין בתחום הפלילי סגנית בכירה לשעבר בפרקליטות מחוז ת"א (פלילי) וסניגורית עצמאית.
עם פרישתה מהשירות הציבורי, הרחיבה נינה בסן את מעגל עיסוקיה והייתה למדריכת טיולים בחו"ל (התמחות בטיולי משפחות), בעלת עסק עצמאי לכתבית ברכות וטקסטים- "הפנינים של נינה ", מספרת סיפורים (בוגרת סדנת מספרי סיפורים של "בית אריאלה") ומרצה על מאחורי הקלעים של בית המשפט.
נינה שמעולם לא גידלה כלב, רכשה – בלי שתכננה או יזמה- גורת פקינז , שנקראה לימים ונוס,ונשאלת השאלה: ההיתה יד מכוונת שהכניסה לחייה של נינה את הגורה הקטנה והפקחית? אין לדעת , אך מאז המפגש הגורלי ,ואולי בעטיו נינה בסן עסוקה בהגשמת חלומות ומאוויים כמוסים, ובהם חלום פרסום ספר הילדים הראשון.
הימצאותה של הכלבה ונוס בחייה של נינה בסן,גרם לה להתחבר לצדדים הרכים באישיותה, לגילוי יכולת הכתיבה והחריזה והביא למהפך בחייה, ומכאן הדרך לכתיבת ספר ילדים היתה קצרה, כמו גם הקמת עסק עצמאי לכתיבת ברכות וטקסטים בשם : "הפנינים של נינה"
"אופיר ביכורים" מתמחה בקידום יוצרי מקור שנמצאים בראשית דרכם.
ניתן להשיג את "לאמץ משפחה" ב"סטימצקי" "צומת ספרים",
חנות הספרים של "אופיר ביכורים", רח' אברהם גירון 28, א.ת. יהוד-מונוסון ובחנויות הספרים המובילות –
מחיר מומלץ לצרכן 59 ₪ או באתר האינטרנט של אופיר ביכורים.