יום חמישי, 07 אוגוסט 2025

מתכונים מ"חצר כנרת" להכנת עוגות ועוגיות עם תמרים וסילאן לט"ו בשבט

מתכונים מ" חצר כנרת" להכנת עוגות ועוגיות עם תמרים וסילאן לט"ו בשבט

"חצר כנרת", יצרני מוצרי התמרים הגדולים בישראל, ממליצים על מתכונים להכנת עוגות ועוגיות בסימן ט"ו בשבט.

בנוסף לסלסלה המסורתית עם פירות יבשים, ניתן להפתיע את בני המשפחה ואת האורחים עם עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון או עוגיות תמרים.

ב"חצר כנרת" מציעים סדרת ממרחים על בסיס תמרים, שבהם ניתן להשתמש כדי להפוך כל קינוח לחגיגה ולהעניק מימד מיוחד לארוחות בט"ו בשבט: ממרח תמרים בטעם שוקולד, ממרח תמרים עם אגוזים וממרח תמרים בטעם חלבה.

עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון

חומרים:

2 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס סילאן של חצר כנרת

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

½ כוס שמן

1 כוס קפה/תה לא ממותק פושר

3 כוסות קמח

2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

– לחמם תנור מראש לחום בינוני º150

– להכניס את החומרים לקערת מערבל לפי הסדר הנ"ל

– לאפות בין 35-40 דקות בתבנית משומנת ומקומחת היטב (בסיר פלא או שתי תבניות אינגליש)

– להוציא מהתבנית ולמרוח מעל סילאן של קיבוץ כנרת.

– לפזר שקדים קלופים פרוסים

עוגיות תמרים וקוקוס

חומרים לבצק:
1 כוס מים
1 כוס שמן
200 גר' מרגרינה/מחמאה

1 שקית אבקת אפיה

קמח (קצת פחות מ- 1 ק"ג)

למלית:

500 גר' "מעדן תמרים וקוקוס" תוצרת חצר כנרת

½ כוס אגוזים טחונים

½ כוס צימוקים (לא חובה)

½ כפית קינמון טחון

**לאוהבים ניתן להוסיף קורט אבקת ציפורן

אופן הכנת הבצק:

לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.

אופן הכנת המלית:

לערבב את כל החומרים יחד.

להכנת העוגיות:

1. לחלק את הבצק ל- 5-6 כדורים

2. לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ"מ

3. למרוח שכבת מלית בעובי של כ- 3 מ"מ

4. לגלגל לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5 ס"מ

5. להניח בתבנית נייר אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחד מהשני

6. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב

7. לצנן ולזרות מעל אבקת סוכר

מידע על מוצרי "חצר כנרת" באתרwww.tmarimplus.co.il

הדפס
תגובות פייסבוק

תגובות