החומרים להכנת 30 יחידות
1 קילו קמח
כף גדושה של שמרים
1כוס סוכר
קורט מלח
שמן
אבקת סוכר
אופן הכנה
- להכניס את הקמח השמרים והמלח לקערת המיקסר
- להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה להוסיף מים קרים ולהמשיך לערבל. להמשיך להוסיף מים עד לקבלת בצק רך וגמיש. לכבות את המיקסר
- לכסות את קערת המיקסר עם הבצק ולתת לבצק לנוח לתפיחה במשך 30 עד 45 דקות
- לשים על הגז סיר עם שמן עמוק ולחמם לחום בינוני עד גבוה
- להרטיב את הידיים בשמן ליצור עיגול עם חור באמצע להכניס לשמן ולטגן.
- להוציא עם כף מחוררת, לנער מהשמן מעל לסיר. לספוג את השמן עם נייר מגבת.
- לסדר במגש ולפזר אבקת סוכר מעל או סוכר רגיל.
- ניתן להכין כדורים קטנים ויפים ולשפד אותם על שיפוד עץ.
הצעת השף לשדרוג המנה: לטבול בציפוי סוכריות / דבש / דבש עם סוכר…שוקולד כיד המלך